Jdi na obsah Jdi na menu
 

O nás

SOUČASNOST

 

V našem oddíle se věnujeme výkonnostnímu sportu. 

 

Nejmenší děvčátka cvičí nejprve bez náčiní, postupně přidávají švihadlo, obruč  a akrobacii, starší přidávají míč, kužely, stuhu.

 

Soutěžíme v sestavách jednotlivkyň na úrovni základního a kombinovaného programu.

 

Společné skladby bez náčiní pro nejmenší a s náčiním pro starší trénujeme v kategorii B. Společná skladba je pro  4 -  6 závodnic.

 

Děvčata trénují 2 – 3x týdně, zúčastňujeme se přebornických a pohárových závodů.
V létě pořádáme letní soustředění, dlouho jsme jezdili do Ostrova u Macochy, dalším naším letním sídlem byly Bílovice u Brna, Rosice u Brna, Luhačovice a v posledních letech se soustředění koná v Mikulově.

 

Oddíl navštěvuje kolem třiceti závodnic a starají se o ně:
hlavní trenérka  Marcela Bezděková, dále MDDr. Eva Šilhanová, Ing. Iveta Beranová, Mgr. Martina Slachová, MDDr. Pavla Adamová a Simona Chlupová.

 

Cvičíme hlavně pro ZDRAVÍ  a  RADOST, doufáme, že se nám to daří a ještě dlouho nám to vydrží !:-)

 

HISTORIE

 

Moderní gymnastika je krásný, ale náročný sport pro děvčata, která dokáží spojit pohyb s hudbou, náčiním a elegancí, nebojí se vytrvalostního tréninku ani drilu. 

 

Moderní gymnastika vznikla v roce 1952. 

 

Zakladatelkou v naší jednotě byla paní Jarmila Slezáková. V té době jsme měli název Umělecká gymnastika a byli jsme registrovaní jako TJ Zetor. Trénovali jsme na ZŠ Balbínova a Gajdošova, až po obnovení Sokola jsme přešli na Gajdošovu, do haly Sokola. Mezi další významné osobnosti a trenérky patřila  Draha JamborováJindřiška NešporováVěra PříhodováZdenka Humpolíková a další. 

 

V našem oddíle začínaly vynikající závodnice, které reprezentovaly naši republiku. Jmenujme Janu Šrámkovou, která se přes tréninkové středisko mládeže (při TJ Tesla) a středisko vrcholového sportu (MS Moravská Slávia) dostala až na Olympiádu v Barceloně 1992
Mezi další úspěšné gymnastiky patří Michaela Plevačová, Žaneta Černohlávková (3x mistryně republiky), Kristýna Kalábová (2x mistryně republiky), Alexandra Vitulová, Iva Mendlíková (mistryně republiky, která u nás trénovala do 10-ti let) a řada dalších.

 

Věříme, že objevíme nové talenty a seznam úspěšných závodnic dále rozšíříme.

 

Rubriky

rozpis kategorií

Příspěvků: 0

trenérky

Příspěvků: 0